Terug naar nieuwsoverzicht
Aanvraag subsidie opleiding Cultuurbegeleider gestart

Aanvraag subsidie opleiding Cultuurbegeleider gestart

Leerkrachten die de post-HBO opleiding Cultuurbegeleider po willen volgen, kunnen vanaf nu subsidie aanvragen bij DUO.
Op de site van DUO staan ook de voorwaarden en bedragen vermeld. Let op: ben je in september 2017 begonnen of start je in oktober 2017 met de opleiding, dan is het zaak om voor 1 november 2017 de aanvraag in te dienen om aanspraak te maken op de subsidie.

Subsidiebedrag
De subsidie dekt de opleidingskosten van de erkende post-HBO opleiding Cultuurbegeleider die door verschillende instellingen wordt gegeven. Onder de opleidingskosten vallen cursusgeld tot een maximum van € 3.000, literatuur tot een maximum van € 175,-, reiskosten tot een maximum van € 300 en vervangingskosten voor ten hoogste 72 uur. Voorwaarde is dat aanvragers de cursus intern cultuurcoördinator (icc) succesvol hebben afgerond of taken uitvoeren op het gebied van cultuureducatie en door de opleiders na assessment worden aangenomen. Meer informatie over de opleiding lees je op de website van het LKCA.

Doel
De regeling heeft als doel om de bijscholing van cultuurcoördinatoren op dit gebied gemakkelijk te maken, zodat de verankering van cultuureducatie in het onderwijs een stevige impuls krijgt. Het ministerie van OCW heeft daarvoor vanaf 2017 tot en met 2020 jaarlijks een bedrag van 950.000 euro beschikbaar.