Terug naar nieuwsoverzicht
Gratis Webinar | Kijken naar kunst
Online

Gratis Webinar | Kijken naar kunst

Durf jij het aan? Met je klas in gesprek over kunst en cultuur? Of vind je dat je daarvoor zelf eerst meer kennis van cultuur zou moeten hebben? Natuurlijk, ervaring helpt altijd. Maar écht iedereen kan met de klas kijken naar kunst en erfgoed. En je kunt er óók een goed gesprek over voeren met de praktische tips uit dit webinar voor leerkrachten basisonderwijs. Twee experts geven je handvatten om te kijken naar dans en naar schilderkunst.

Kijken naar dans
Met de klas naar een dansvoorstelling vraagt voorbereiding. En niet alleen om hulpouders met auto’s te regelen. Je kunt je bezoek ook inhoudelijk voorbereiden. Dan haal je er veel meer uit! Yolanda van der Heijden is dansdocent en educator bij Holland Dance. Zij leert je in dit webinar meer over hoe je je klas kunt voorbereiden op een bezoek aan een dansvoorstelling, hoe je samen naar dans kunt kijken en hoe je hier achteraf op kunt reflecteren. Want welke vragen stel je eigenlijk? Wat wil je graag dat leerlingen zien en meenemen uit zo’n bezoek?

Kijken naar schilderijen
Schilderijen kúnnen saai zijn, maar als je beter kijkt, blijkt er toch meer te zien. Gundy van Dijk is Hoofd Educatie & Publieksactiviteiten van Het Scheepvaartmuseum. Zij laat je in dit webinar ervaren hoe je met je leerlingen op een andere manier naar een object of schilderij kunt kijken. Want samen zie je meer! We kijken met elkaar naar een schilderij van Van de Velde uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. Hoe beïnvloedt muziek het kijken naar dit schilderij? Maakt het verschil als je klassieke muziek hoort? En wat doet het met je als je hetzelfde schilderij bekijkt en naar hiphop luistert? Als docent wil je graag dat leerlingen zelf nadenken, hun eigen visie/kijk op een onderwerp ontwikkelen. Door muziek in te zetten nodig je hen uit op een andere manier te kijken, in de klas of in het museum.

Dit webinar wordt je aangeboden vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit in het kader van de NOT 2019. Je kunt het webinar gratis volgen.

Datum en tijd
Dinsdag 12 februari 2019, 16.00 uur (duur 45 minuten) wordt het webinar live uitgezonden. je kan het webinar ook op een later moment terugkijken. Het is dan alleen niet meer mogelijk om live mee te praten via de chat.

Bekijk de webinar hier, of direct in onderstaand scherm: